Dan žena

V torek, 8. marca 2015, so v Kulturnem domu Svoboda Griže slovesno proslavili mednarodni dan žensk. Proslavo ob dnevu žena so pripravili Krajevna skupnost Griže, Kulturno društvo Svoboda Griže in Etnološko društvo Srečno.

V Krajevni skupnosti Griže so tudi letos slovesno zaznamovali mednarodni praznik žensk, 8. marec. Zaslugo za vnovično praznovanje je treba pripisati vodstvu Krajevne skupnost Griže na čelu s predsednikom Marjanom Vodebom, predsednici Kulturnega društva Svoboda Griže Lilijani Ježovnik Janič in predsedniku Etnološkega društva Srečno Jožetu Hribarju. Tudi letos je bila dvorana polna do zadnjega kotička, žene in dekleta pa so ob vhodu v dvorano prejele nageljne.

Kulturni program je povezoval David Spotnik.

V kulturnem programu so prvi nastopili otroci griškega vrtca pod vodstvom mentorice Tatjane Jezernik. Zapeli in zaplesali so Pridi, greva plesat, na harmoniko jih je spremljala Melita Painkert.

Nato je mlajša folklorna skupina Navihančki iz griške osnovne šole pod vodstvom mentorice Monike Pinter nastopila s plesno točko Marička. Starejša folklorna skupina Griški veseljaki pa se je pod vodstvom mentorice Vlaste Polenik predstavila s plesom Mi imamo se fajn.

Fantje Miha Dolinar (harmonika), Lovro Brecl (kitara) in David Goričan (kitara) so zaigrali dve Mihelčičevi pesmi.

S plesno točko sta nastopili državni podprvakinji dvojic v yazzu Tjaša Dolinšek in Tina Bobek.

Mešani pevski zbor Griže, pod vodstvom Zdenke Markovič, je zapel dve pesmi ob spremljavi harmonikarja Ivana Češnovarja.

Ubrane strune Božo Trnovšek (citre), Januš Grobelnik (kitara) in Dejan Burjan (harmonika) so spet navdušile poslušalce s petjem in inštrumentalno glasbo.

Dramska skupina KD Svoboda Griže pod vodstvom Olge Markovič se je predstavila s skeči.

Na koncu kulturnega programa je slavljenke nagovoril predsednik KS Griže Marjan Vodeb.

Po kulturnem programu se je nadaljevalo prijetno druženje s pogostitvijo in veselico, tako kot nekoč.