Kontakni podatki:
Etnološko društvo Srečno
Migojnice 6, p.p. 7, 3302 Griže
Tel.: 051 253 015
E-pošta: jozef.hribar@gmail.com
Muzej je odprt
nedeljo dopoldne od 10. do 12. ure sredo od 15. do 18. ure
ali po predhodni najavi.

Novice

Povabilo na Srečanje z rudarsko dediščina

Etnološko društvo Srečno vabi v Griže na prireditve Srečanje z rudarsko dediščino. V četrtek, 3. julija 2014 bo ob 18. uri v letnem gledališču Limberk proslava Dan slovenskih rudarjev. Od 3. do 9. julija 2014 pa bodo vsak dan od 15. do 18. ure Dnevi odprtih vrat Rudarskega muzeja Zabukovica-Liboje.

 

Vabilo na

SREČANJE Z RUDARSKO DEDIŠČINO.

Na dan slovenskih rudarjev vas Etnološko društvo Srečno vabi v Griže, kjer bo že osmič zapored oživljala rudarska tradicija. Rudarska dediščina je v zabukovško-libojskem revirju, ki se nahaja na obrobju Spodnje Savinjske doline, vpeta v skoraj vsa gospodinjstva. Kljub temu, da je bilo življenje knapov naporno, so spomini prijetni, zato jih radi obujajo in prenašajo na mlajši rod. Z veseljem jih ponosno delijo z vsemi, ki to želijo, in vsako leto je več takšnih, ki želijo izvedeti čim več o rudarjenju v teh krajih. Če ste tudi vi med njimi, sprejmite povabilo.

 

Prireditev, ki bo v četrtek, 3. julija 2014, bo preplet spominov, glasbe, običajev, tradicije in tovariškega druženja.

Ob 17. uri bo v Domu kulture Svoboda v Grižah odprtje razstave fotografij Delo v rudniku.

Ob 18. uri pa bo postroj rudarske čete in godb pred kulturnim domom. Sledila bo parada v letno gledališče Limberk, kjer bo v prijetnem ambientu amfiteatra proslava Dan slovenskih rudarjev s kulturnim programom in tovariško druženje ob knapovski malici.

Preživite dan ob ohranjanju rudarske tradicije.

S r e č n o !

 

 

 

 


Nazaj