Dan gledališča v Grižah

V četrtek, 27. marca 2014, je bila v Domu kulture Svoboda Griže gledališka predstava v počastitev Svetovnega dneva gledališča, 27-tega marca. Na oder je bila postavljena monodrama Ferija Lainščka Mišo frajer - Janko hajer, režiserja Petra Boštjančiča, odigral pa jo je Karl Čretnik

Leta 1961 je Mednarodni gledališki inštitut, ki deluje pod okriljem Unesca, 27. marec razglasil za svetovni dan gledališča. Počastitvi tega praznika so se letos pridružili tudi kulturniki in ljubitelji gledališča v krajevni skupnosti Griže. Etnološko društvo Srečno in Kulturno društvo Svoboda Griže sta v goste povabili Karla Čretnika iz Kulturnega društva Gledališče Velenje. Karl Čretnik je odigral monodramo Ferija Lainščka Mišo frajer - Janko hajer, v režiji Petra Boštjančiča. Zgodba govori o tem, kako je Mišo Kovač usodno posegel v življenje knapa Janka. Kot Karl Čretnik sam pravi: 35 let sem bil med knapi. To je igra o njih in za njih.