Dan žena v Grižah

V soboto, 8. marca 2014, je v Kulturnem domu Svoboda Griže potekala proslava ob mednarodnem dnevu žensk, ki so jo pripravili Krajevna skupnost Griže, Kulturno društvo Svoboda Griže in Etnološko društvo Srečno.

V Krajevni skupnosti Griže so tudi letos slovesno zaznamovali mednarodni praznik žensk – 8. marec. Zaslugo za vnovično praznovanje velja pripisati vodstvu KS Griže s predsednikom Marjanom Vodebom na čelu, predsednici Kulturnega društva Svoboda Griže Liljani Ježovnik Janič in predsedniku Etnološkega društva Srečno Jožetu Hribarju. Tudi letos je bila dvorana polna do zadnjega kotička, žene in dekleta pa so za svoj praznik prejele rdeč nagelj.

Prireditev je vodila Olga Markovič, v kulturnem programu pa so nastopili otroci Vrtca Griže pod mentorstvom Vere Kumerc in Tatjane Jezernik, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Griže pod mentorstvom Monike Pinter, mlada harmonikaša Maj Verdev in Jan Terčec, mlada plesalka izraznega plesa Tjaša Dolinšek, Ubrane strune in Dramska skupina Kulturnega društva Svoboda Griže pod vodstvom Olge Markovič. Po kulturnem programu je zbrane nagovoril Marjan Vodeb, otroci folklorne skupine pa so slavljenkam spontano in prisrčno delili nageljne.

Po slavnostni prireditvi se je nadaljevalo prijetno druženje s pogostitvijo. Za veselo vzdušje še dolgo v noč so prispevali inštrumentalni ansambel Ane ter Matevža Čadeja in pevka Melita Painkrec.