Senovčani na obisku rudarskega muzeja

V soboto, 19. oktobra 2013, so člani Turističnega društva Senovo obiskali Rudarski muzej Zabukovica–Liboje. Gostitelj Etnološko društvo Srečno jih je sprejelo v Domu kulture Svoboda Griže, kjer so si ob prijetnem druženju ogledali rudarsko muzejsko zbirko. Potem jih je pot vodila v rudarski muzej na prostem v Zabukovici, naprej pa v Laško k Rudarskemu etnološkemu društvu Brezno–Huda jama.

V muzeju sta obiskovalce prijazno sprejela podpredsednik Etnološkega društva Srečno Tomaž Hribar in vodja društvenega podmladka Anže Hribar, ki sta jih tudi vodila po muzeju.

Srečanje je bilo zelo prisrčno in koristno, saj tudi Turistično društvo Senovo pod vodstvom Antona Petroviča skrbi za ohranjanje ter predstavljanje rudarske dediščine v njenem najširšem pomenu.

Po pokušini dobrin s podeželja, ki jih je pripravila Fanika Burjan, so se naši gostje zadržali še v rudarskem muzeju na prostem v Zabukovici. Nato pa so čez hrib odpotovali v Laško na obisk k Rudarskemu etnološkemu društvu Brezno–Huda jama.