Dan žena kot nekoč

V petek, 8. marca 2013 je v Kulturnem domu Svoboda Griže potekala proslava ob mednarodnem dnevu žensk, ki so jo pripravili Krajevna skupnost Griže, Kulturno društvo Svoboda Griže in Etnološko društvo Srečno.

V Krajevni skupnosti Griže so tudi letos slovesno zaznamovali mednarodni praznik žensk - 8. marec. Zaslugo za vnovično praznovanje je potrebno pripisati vodstvu KS Griže na čelu s predsednikom Marjanom Vodebom, predsedniku KD Svoboda Griže Martinu Goršku in predsedniku Etnološkega društva Srečno dr. Jožetu Hribarju. Tudi letos je bila dvorana polna do zadnjega kotička, žene in dekleta pa so ob vhodu v dvorano prejele rdeč nagelj.

Prireditev je vodila Danica Vončina Veligošek, v kulturnem programu pa so nastopili Godba Zabukovica pod vodstvom Boštjana Mesareca, Ansambel Gozdnik, ki ga sestavljajo štirje mladi fantje, mladi citrarki Brina in Sara Gabrovec, Folklorna skupina Grižki veseljaki pod vodstvom Vlaste Polenik, Tjaša Dolinšek s plesno točko, Olga Markovič z gledališko skupino in izvedbo humornega recitala, ansambel Ane in Matevža Čadeja v sodelovanju s Francijem Burjanom ter Martin Goršek, ki je predstavil pesmi pokojne vaščanke Marije Vozlič.

Po slavnostni prireditvi se je nadaljevalo prijetno druženje s kramljanjem ob zakuski, tako kot nekoč.