Mednarodni dan žensk

V sredo, 8. marca 2017, so v Kulturnem domu Svoboda Griže slovesno proslavili mednarodni dan žensk. Proslavo so pripravili Krajevna skupnost Griže, Kulturno društvo Svoboda Griže in Etnološko društvo Srečno.

V Krajevni skupnosti Griže so tudi letos slovesno proslavili mednarodni praznik žensk, 8. marec. Proslava se je začela ob 18, uri. Ženske, nekatere v spremstvu njihove družine, so začeli prihajati že pol ure prej, velika dvorana je bila polna do zadnjega kotička. Žene in dekleta so ob vhodu v dvorano prejele lonček trobentic.

Kulturni program je začela godba na pihala Zabukovica, potem pa je prevzel besedo povezovalec David Sopotnik. V kulturnem programu so nastopali otroci Vrtca Griže, Osnovna šola Griže, od kulturnega društva Svoboda Griže Ubrane strune, dramska skupina in ženski pevski zbor, sledni pa je nastopil mešani pevski zbor Društva upokojencev Griže-Zabukovica. Slavljenke je nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Griže Marjan Vodeb.

Po kulturnem programu se je nadaljevalo prijetno druženje s pogostitvijo in veselico, tako kot nekoč.

V sosednjem razstavnem prostoru pa je na ogled likovna razstave na temo Mati Žena.